Bad Seed Brewing

Om Bad Seed Brewing

KÆRLIGHEDEN TIL ØL

Bad Seed Brewing brygger kreative kvalitetsøl i Gudumholm lidt uden for Aalborg. Vi er drevet af en stor kærlighed til øl. Vi elsker at skabe øl, vi elsker at opdage nye øl og vi elsker at drikke øl. Når du knapper en kold Bad Seed øl op, vil du smage vores kærlighed og begejstring for øllets råvarer og traditioner.

I vores øl lader vi råvarerne tale deres sprog så tydeligt som muligt.

Vi er kompromisløse i vores tilgang til øl, hvor vi vægter vores intuitive forståelse af øl lige så højt som vores dybdegående kendskab til de enkelte ingredienser og processer. Og det er netop i dette krydsfelt mellem vision, forståelse og omhu at bryggeriets sjæl findes. Det håber vi du kan se, dufte og smage i vores øl.

Vi bruger kun de bedste råvarer - og vi behandler hver enkelt maltkorn med respekt og omhu. Vi skærer ingen hjørner, når vi brygger. Øllet fortæller os når det er færdigt, ikke omvendt. Derfor ved vi, at hver eneste tår pilsner, IPA eller Stout smager præcist som det skal, når det omhyggeligt tappes på dåser og fustager.

INSPIRATION OG PASSION ER DRIVKRAFTEN

Vi er altid i bevægelse, og leder efter inspiration i verden omkring os - i mad, musik, natur og mennesker.

Vi er ikke bange for at lade kreativiteten lede os, og træffe modige beslutninger, så vores øl altid afspejler vores passioner.

Vi forfiner vores håndværk bryg for bryg. Vi vil have, at den næste øl bliver bedre end den forrige. Der er ingen laurbær i vores kedler!

VEJEN TIL HVOR VI ER I DAG

Fredrik Hector Schmidt grundlagde bryggeriet i 2013 med udgangspunkt i en stor kærlighed til bryggeprocessen og en klar ide om hvordan øl kan - og bør smage.

Fredrik tilbragte de første år som fantombrygger, men i 2018 blev drømmen om at stå på egne ben med bryganlæg, gæringstanke og egne lokaler til virkelighed, da Bad Seed Brewing flyttede ind i det hedengangne Landkær Bryggeris lokaler i Gudumholm.

Fredrik lagde fundamentet for hvad Bad Seed Brewing står for i dag - personlige, ærlige og moderne øl med respekt for traditionerne. I 2021 blev holdet udvidet med brygger Peter Vad Godtberg Jensen og senest i 2022 kom Rasmus Haahr til for at løfte salg og marketing.

ANERKENDELSE

Vi lægger sjæl, knofedt og hårdt arbejde i alle vores øl - og det er det, vi gerne vil være kendt for.

I 2023 modtog vi den fornemme titel som “Årets Bryggeri 2022” af Danish Beer Blogger Awards. Ved samme lejlighed fik vi også overrakt prisen for “Årets øludgivelse 2022” for vores Bourbon Barrel Aged Colossus - en intens og kraftfuld Barley Wine, lagret i 18 måneder på Bourbon_whiskyfade, som udkommer én gang om året, når vi fejrer vores fødselsdag i december.

Vi anser disse fornemme titler som et stort skulderklap og et bevis på, at vi er på rette spor. Samtidig inspirerer det os til at fortsætte med at udforske, udfordre, undersøge og fortsætte det hårde arbejde, som kræves for at virkeliggøre vores ambitioner.

PÅ OPDAGELSE EFTER ØLLETS SJÆL

Alle vores øl har deres egen sjæl. De udtrykker noget essentielt om, hvad øl er eller kan være. Vores arbejde starter og slutter derfor med respekt for råvarerne, solidt bryggehåndværk og den gode balance mellem at udvise både mod og jysk snusfornuft. Mest af alt handler Bad Seed Brewing om at skabe øloplevelser, der giver dig et kæmpe smil på læben - uanset om du er til ølfestival eller bare nyder en kold bajer til sildemaden.

ØLSTILARTER         

Vi er nysgerrige bryggere, der elsker at skubbe til grænserne for, hvad de forskellige øltyper kan. Vi udforsker, undersøger og lader kreativiteten flyde, men har altid respekt for øllets historie og traditioner. Alle øl, der forlader vores anlæg i Gudumholm, har én fælles mission, at skabe unikke øloplevelser for alle, der bruger deres tid og penge på at købe vores øl.

LAGERØL - VORES HYLDEST TIL TRADITIONERNE

Vi har en enorm kærlighed til det enkle, letdrikkelige lagerøl. Lagerøl inkarnerer balancen mellem øllets grundingredienser _ vand, malt, gær og humle. Grundsøjlen i vores lagerølsportefølje er vores berømte Neu Pilsner _ en tysk_inspireret pilsner med saft og kraft, og en fremtrædende og liflig humleprofil.

IPA - VORES KÆRLIGHED TIL HUMLE

Vores hjerte slår også store slag for humle, og de humle-fokuserede IPA_typer. Vi udforsker forskellige humletyper, metoder, og stilarter inden for´IPA-genren, og stræber altid efter at udkrystallisere humlens aroma og smag så tydeligt som muligt. Vores flagskibs-IPA er Slice of Sunshine - en tør, bitter og meget intenst frugtig IPA af en type, vi kalder for Modern West Coast IPA.

SMALL BATCH - VORES ÆDLESTE ØL

Vores Small Batch-serie er der, hvor vi laver vores kraftigste, ædleste og største øl. Her går vi helt til grænsen af, hvad vores bryganlæg kan klare. Ofte lagrer vi disse øl på tønder, for at opnå en dybde og kompleksitet, som kun tønder og langvarig lagring kan give. Øllet lagrer på tønder ganske længe - op til flere år - og vi tapper øllene, når vi mener de er klar.

ANDET

Vi lader os ikke begrænse, og føler os altid inspireret til at prøve kræfter med nye øltyper. Derfor er der også altid øl i vores sortiment, som ikke passer i de førnævnte kategorier. Her lader vi for alvor vores inspiration råde, og tillader os at gå nye og ukendte veje. Hvad end det er at prøve kræfter med enkle, traditionelle øltyper som Brown Ale eller Witbier, eksperimenterende øl som Berliner Weisse, eller vores efterhånden nyklassiske Good Morning, Vietnam - vil der altid være et væld af forskellige smage og aromaer at udforske.